Halloween-juhla

Halloweenia vietetään lokakuun viimeisenä päivänä. Halloween osuu vuonna 2019 torstaille, mikä on vähän tylsä päivä järjestää naamiaisia, kekkereitä tai mitään muitakaan illanviettoja. Onneksi heti seuraava päivä on perjantai, mikä on paljon parempi päivä kemujen järjestämiselle – ei yhden päivän heitto mitään haittaa! Vuoden 2019 halloween-muoti on entistä karmivampaa, joten juhlissa saattaa tulla otetuksi rohkaisuryyppy, ja on vain hyvä, että seuraavana päivänä saa toipua rauhassa. 

Halloweenista tulevat mieleen kurpitsalyhdyt ja ovelta ovelle kiertävät lapset. Kurpitsalyhdyt ja kurpitsaruoat kuuluvat myös suomalaiseen halloweeniin, mutta karkkia vai kepposta tiedustelevat lapset ovat vielä harvinaisuus. Sen sijaan naamiaisjuhlat ovat suosittu tapa viettää halloweenia työpaikalla, päiväkodissa ja ystävien kesken. Oletko sinäkin saanut kutsun halloween-juhliin, vai oletko päättänyt itse järjestää sellaiset? Näissä juhlissa asu näyttelee isoa roolia, joten sopivaa asukokonaisuutta kannattaa alkaa suunnitella jo hyvissä ajoin. 

Muotivinkit halloween-juhliin

Halloween ei ole suomalaisessa kalenterissa, eivätkä kaikki suomalaiset ole varmoja edes siitä, koska halloweenia kuuluu viettää, miten sitä vietetään ja mistä tämä juhla on oikeasti peräisin. Nuoremmat suomalaiset tuntevat juhlan paremmin, ja varsinkin kaupungeissa järjestetään useitakin halloween-aiheisia juhlia ja tapahtumia. Vuoden 2019 halloween-muoti selviää lähimmässä naamiaisasuliikkeessä vierailemalla – siellä osataan kertoa, millaiset asut ovat tänä vuonna tehneet kauppansa! 

Muotivinkit ja -trendit vaikuttavat siihen, mitä ihmiset pukevat päälleen arkena. Muotia seurataan tietenkin myös juhlapukua valitessa, eikä halloween ole poikkeus. Halloween-juhliin valitaan yleensä naamiaisasu, ei iltapuku – ellei iltapuku sitten saa seurakseen zombie- tai sugar skull -henkistä meikkiä. Julkkikset, kuten Lady Gaga, ovat tuoneet cowboy-muodin pinnalle vuonna 2019, joten on odotettavissa, että halloween-juhlissakin on muutama lehmipoika tai -tyttö. Halloween-juhliin käy mikä tahansa naamiaisasu, vaikka monet kilpailevatkin asujensa karmivuudessa lisäämällä asukokonaisuuteen irtokäsiä, tekoverta, pääkalloja ja muun muassa hämähäkkejä. Halloween-juhliin kutsun saaneen ei ole kuitenkaan pakko kaataa litran pulloa tekoverta päälleen, vaan asukokonaisuuteen voi saada karmivia elementtejä hieman elegantimminkin. Aina yhtä tyylikäs ja trendikäs pikkumusta saa seurakseen hämähäkkikuvioiset sukkahousut, pirunsarvilla varustetun hiuspannan tai esimerkiksi lepakkokuvioisen kaulapannan. Kauhuelementtejä voi lisätä myös meikkiin – miltä kuulostavat tänä vuonna niin muodikkaat punaiset piilolinssit, tai poskeen liimattu arpi? 

Mattimyöhäiset, jotka eivät ole ehtineet ajoissa naamiaisasuliikkeeseen, saapuvat halloween-juhliin lakanassa. Tällaisia haamuja on odotettavissa pari kappaletta jokaiseen halloweenina pidettyyn naamiaisjuhlaan, sillä lakana on halpa ja helppo asu. Juhlissa on varmasti myös pari luurankoa, eli esimerkiksi mustiin, luurankokuvioisella printillä varustettuun haalariin pukeutunutta heppua. Myös mustaviittaisia viikatemiehiä näkyy varmasti. Mies tai nainen voi pukeutua vampyyriksi – puku voi olla käytännössä minkälainen tahansa, kunhan suupielistä pistävät esiin pitkät tekohampaat tai esimerkiksi huulipunalla piirretty verivana. Jos et halua olla yksi haamu, luuranko, viikatemies tai vampyyri useiden muiden joukossa, etkä myöskään halua olla liian kesy, jatka lukemista!

Näin olet trendikäs halloweenina

Jos haluat yllättää trendikkäällä asukokonaisuudella tänä halloweenina, joudut hieman panostamaan asukokonaisuuteen. Toista teurastajaa ei ihan heti tule vastaan – muista kokoesiliina, kumisaappaat, puhallettava kirves ja sopiva määrä verta päälle roiskaistuna. Toinen trendikäs vaihtoehto on pukeutua meksikolaisen kuolleiden päivän hengessä joko Sugar skull- tai Day of the Dead -asuun, joita myydään valmiina naamiaisasuliikkeissä. Varsinkin Sugas skull -meikin tekeminen vie aikaa, mutta päät kääntävä lopputulos on kaiken vaivan väärti!

Tänäkin vuonna nunnat, pirut ja erilaiset hämähäkeistä ja niiden seiteistä inspiraationsa saaneet asut ovat muotia. Nunna voi olla tavallinen, seksikäs, zombie tai muuten vain verinen. Seksikkäällä nunnalla on minimekko ja antelias kaula-aukko, kun taas zombie-nunna on yltä päältä veressä, ja hänen kasvonsa on meikattu valkoisiksi. 

Piruasu on toinen kuuma halloween-asu, mikä pitää pintansa halloween-trendien kärjessä vuodesta toiseen. Punainen minimekko täydennettynä pirunsarvilla, hiilihangolla ja hännällä on varma veto, kun tavoittelet huomiota asuvalinnallasi. 

Hämähäkit ja hämähäkkien seitit ovat muotia niin juhlatilan koristelussa kuin myös kaikissa asusteissa. Voit kietoutua isoon hämähäkinseittiin, valita hämähäkkikuvioiset sukat tai vetää yllesi seittipaidan, mikä näyttää siltä, että se on kudottu suoraan päällesi – vain rintojen kohdalla on peittävämpää kangasta. Tällainen asu sopii niin noidalle, vampyyrille kuin pitkien housujen pariksi. Artikkelit