Talvikengät

Hyvät talvikengät ovat lämpimät, laadukkaat ja tyylikkäät. Paksu pohja eristää kylmää, joten varpaat eivät ala heti palella, vaikka joutuisi seisoskelemaan ulkona. Paksu pohjallinen ja lämmin vuori lisäävät kengän lämmöneristyskykyä ja käyttömukavuutta. Pitävällä pohjalla varustettujen talvikenkien ansiosta pysyy pystyssä myös märällä jäällä. Syvä kuviointi pohjassa antaa paremman pidon talvikengille.

Talven mittaan taivaalta saattaa tulla niin lunta kuin vettäkin, joten parhaat talvikengät pitävät vettä. Ei ole mukavaa, jos sukat ja varpaat kastuvat jo aamusta. Sisäpuoleltakin kastuneiden kenkien kuivattaminen on aikaa vievää hommaa. Patterin päällä tai saunassa (tai mikrossa!) kuivattaminen voi vaurioittaa kenkää, joten kuivailun pitäisi tapahtua ajan kanssa ja rutistettujen sanomalehtien avulla.

Bootsit vai nilkkurit? Molemmat ovat suosittuja talvikenkämalleja. Varrelliset talvinilkkurit sopivat lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. Nauhoitettavilla, kestävillä ja tukevilla talvinilkkureilla nautit ulkoilusta kaikilla keleillä – suositellaan varsinkin koiranomistajille, joiden on harrastettava ulkoilua säästä riippumatta, ja pari, kolme kertaa joka päivä. Kunnolliset talvinilkkurit kuuluvat ehdottomasti jokaisen suomalaisen kenkävarastoon!

Naisten talvikenkien aatelia ovat ratsastussaappaista inspiraationsa saaneet talvisaappaat, joissa on suhteellisen matala korko, lämmin vuori ja polven alle päättyvä varsi. Talvibootsit sopivat niin farkkujen kuin hameenkin kanssa. Kun vedät tällaiset saappaat jalkaan, et palele kovimmillakaan pakkasilla, sillä ne lämmittävät sääriä. Talvibootsit ovat siis nilkkureita hieman lämpimämpi vaihtoehto talvikengiksi. Lisäksi bootsit suojaavat housuja ja jalkoja loskalta sekä kuraroiskeilta.

Nahkasaappaat kestävät vuosikausia, kenties vuosikymmeniä, kunhan niitä silloin tällöin vahataan. Nilkkurit on kuitenkin pitkävartisia talvisaappaita helpompi pukea ja riisua.

Bootsien ja talvinilkkureiden lisäksi on olemassa huopikkaita, mitkä pitävät jalat varmasti lämpiminä pakkasella – kuten vanhassa laulussakin lauletaan, huopikkaissa ei palele, vaikka lähtisi treffeille iltamyöhään. Myös monet nauhakengät sopivat talvella käytettäviksi. Gore-Tex-nilkkurit tai -tennarit ovat varma vaihtoehto, jos haluaa pitää jalkansa kuivina kaikissa keleissä. Gore-Tex-kengissä on hengittävä suojakalvo, mikä estää vettä pääsemästä kengän sisäpuolelle. Tällaisen kalvokengän kanssa toimii parhaiten sukka, mikä ei ime kosteutta, vaan siirtää kosteuden sukan ulkopuolelle. Villa ja puuvilla imevät kosteutta, joten paras sukka kalvokenkään on tekokuitusukka.

Näytetään kaikki 24 tulosta

Scroll to Top