Talvitakit

Lämmin talvitakki on korvaamaton! Sen avulla selviät pitkästä, kylmästä talvesta. Tyylikäs ja lämmin takki päällä voit keskittyä nauttimaan pakkassäistä sen sijaan, että hytisisit vilusta ja laskisit sekunteja bussin tuloon.

Pitkä toppatakki on kaikista lämpimin vaihtoehto. Se päällä tarkenet seisoskella bussipysäkillä tai vaikka leikkipuistossa. Lenkille tarvitset lyhyemmän toppatakin tai esimerkiksi untuvatakin, mikä on todella lämmin, kevyt ja mukava päällä. Untuvatakissa on helppo liikkua, eikä kevyimmillä untuvatakeilla ole painoa kuin vain noin 300 grammaa. Aito untuva voi kuitenkin imeä kosteutta ja menettää siten eristyskykynsä, joten kylmissä ja kosteissa olosuhteissa keinokuitueristeellä täytetty untuvatakki toimii paremmin. Talviulkoiluun sopii myös softshell-takki, minkä voi pakkasen kiristyessä yhdistetää untuvatakkiin tai kevyttoppatakkiin.

Parkatakki, trendikäs bomber-talvitakki tai villakangastakki on nappivalinta, kun lähdet tärkeään tapaamiseen tai viettämään iltaa kavereiden kanssa. Isoilla taskuilla, suojaavalla hupulla ja sisävuorella varustettu pitkä parkatakki on katu-uskottava valinta – varsinkin tummanvihreänä. Klassisen mallinen villakangastakki on muotia aina, ja jos sen materiaalia on aitoa villaa, se hylkii likaa ja kosteutta vuosikymmenestä toiseen. Takin ilmettä voi muuttaa trendikkäillä asusteilla, joten sen voi helposti päivittää joka vuosi. Talvitakki voi olla myös trenssi, duffeli tai muhkea tekoturkistakki – tai karvavuorella varustettu farkkutakki, mikä ei kuitenkaan pidä kosteutta.

Kun valitset talvitakkia, kiinnitä huomiota leikkauksiin, mallin käytännöllisyyteen ja pesu-ohjeisiin. Jos et välitä käsilaukuista, varmista, että talvitakki on varustettu tarpeeksi suurilla ja vetoketjullisilla taskuilla. Isoilla taskuilla voi myös häivyttää leveää lantiota tai rintamusta – esimerkiksi etutaskut tuovat tasapainoa A-linjaiseen vartaloon. Vyö korostaa naisellista siluettia, ja saa hieman liian ison takin istumaan paremmin. On makuasia, tykkääkö enemmän pitkistä vai lyhyistä talvitakeista. Tarpeeksi pitkä takki toki suojaa ja lämmittää alaselkää, mutta jos et halua peittää peppua, valitse lantio- tai vyötäröpituinen malli.
Ei kannata ostaa liian pientä takkia, sillä paksunkin talvitakin alle kaipaa talvipakkasilla paksua villapuseroa. Takki ei saisi kiristää lisävaatekerroksista huolimatta, sillä istuessa ja liikkuessa kiinnaava takki on epämukava päällä, ja lisäksi takin vetoketju ja kangas kuluvat venytyksestä.

Näytetään tulokset 1–300 / 438

Scroll to Top