Kamppailetko sinäkin suomalaisille tyypillisten, ohuiden ja haaroittuvien hiusten kanssa? Oletko kokeillut kaikki mahdolliset hiusten kasvua edistävät shampoot ja ravintolisät, mutta mikään ei tunnu auttavan? Toteuttaaksesi unelmasi pitkistä ja tuuheista, tuulessa aaltoilevista hiuksista, tarvitset hiustenpidennykset. Voit halutessasi tilata hiustenpidennykset netistä. Jos hiustenpidennyksissä on klipsit, voit kiinnittää ne lisäämään hiustesi pituutta ja tuuheutta koska tahansa – vaikka tärkeitä juhlia varten. Klipsipidennyksiä voi ostaa koko joukon erilaisia, jotta jokaiseen tilanteeseen löytyy sopiva vaihtoehto. Esimerkiksi halloween muotitrendit voivat vaatia oransseja tai violetteja hiustenpidennyksiä – tai takkuisia, lähes rastoittuneita lisähiuksia, joilla saadaan aikaan zombie-neidolle sopiva harakanpesä. Klipsipidennykset tulee kuitenkin poistaa päästä joka ilta. Jos kaipaat pysyvämpää kuohkeutta kuontaloosi, kannattaa vierailla kampaajalla, joka kiinnittää hiuksiisi sellaiset pidennykset, joita ei tarvitse huoltaa kuin ehkä vain 3 kuukauden välein. 

Jos et ole koskaan aikaisemmin käyttänyt hiustenpidennyksiä, voi sormi mennä suuhun valitessa sopivia hiustenpidennyksiä netistä tai kampaajalta. Millainen tekstuuri, väri ja pituus pitäisi valita, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut (tällä tarkoitetaan yleensä samaa kuin mahdollisimman luonnollinen lopputulos, sillä harva haluaa alleviivata käyttävänsä hiustenpidennyksiä)? Lue lisää tästä hiustenpidennysten valintaoppaasta!

Erilaisia kiinnitystapoja

Kuten edellä todettiin, hiustenpidennyksissä voi olla klipsit, jolloin ne on todella helppo ja nopea kiinnittää tukkaan. Et tarvitse kampaajaa saadaksesi kampaukseesi lisää pituutta ja volyymiä, sillä tällaisten hiustenpidennysten kiinnittäminen on yhtä helppoa kuin pinnien lisääminen hiuksiin. Klipsipidennykset ovat kuitenkin vain yhden illan juttu, sillä ne on irrotettava yön ajaksi. Kertakäyttöisiä ne eivät toki ole, vaan voit käyttää niitä uudestaan ja uudestaan niin kauan, kun klipsit ja lisähiukset ovat kunnossa. Klipsihiustenpidennysten eli käyttäminen ei vahingoita omia hiuksiasi, joten ei ihme, että clip-in -pidennykset ovat olleet todellinen myyntimenestys. Klipsihiustenpidennykset eivät vaadi huoltoa, ne säilyvät pitkään hyvinä, eivätkä ne vaikeuta omien hiusten pesemistä – tosin klipsipidennykset valuvat helposti.

Pitkäkestoisempi tapa hankkia lisää hiuksia päähän on hankkia kylmäfuusiopidennykset. Kylmäfuusiohiustenpidennykset eli stick-sinetillä kiinnitettävät hiustenpidennykset kiinnitetään siten, että omat hiuksesi pujotetaan pidennyksissä olevan, pienen renkaan läpi. Tämä rengas kiinnitetään paikoilleen pihtien avulla. 

Hiustenpidennykset voidaan kiinnittää myös keratiinilla. Niin sanotut kuumaliimapidennykset yhdistetään omiin hiuksiisi sulattamalla hiusten luonnollista proteiinia eli keratiinia. Tällaisten hiustenpidennysten huoltaminen on melko kallista, mutta lopputulos säilyy pitkään hyvänä, eivätkä osiot vilku oman tukan alta. 

Mikrorengashiustenpidennysten kiinnitysmetodi ei juuri eroa kylmäfuusiopidennyksistä. Mikrorengashiustenpidennykset pystyy kiinnittämään itse omiin hiuksiinsa, tosin tämä vaatii harjoittelua – muutoin lopputulos voi olla vino tai epätasainen, ja päähän saattaa jäädä kaljuja kohtia. Mikrorengaspidennyksiä on huollettava 4–6 viikon välein.

Vielä on jäljellä kaksi tapaa hiustenpidennysten kiinnittämiseen, eli teippihiustenpidennykset sekä hiusnauha. Teippihiustenpidennykset voi kiinnittää itse itselleen, eikä se ole klipsipidennysten kiinnittämistä vaikeampaa. Kuten nimi antaa ymmärtää, käytetään kiinnittämisessä teippiä. Teippihiustenpidennyksiä ei tarvitse ottaa yöksi pois, vaan ne voivat olla päässä niin kauan, kuin lopputulos näyttää hyvältä. Tämä tarkoittaa noin 6–8 viikkoa. Onneksi noin 4 cm leveät pidennykset ovat edullisia, ja niiden kiinnittäminen ja poistaminen sujuu vikkelästi.

Hiusnauhat kannattaa asennuttaa kampaajalla, ellei ole todella kätevä käsistään, sillä niiden mukana ei tule mitään kiinnitysvälineitä tai -tuotteita. Hiusnauhat ommellaan takaraivolle, mikä on aika hidasta ja siksi melko hintavaa. Pään etuosaan ne kiinnitetään yleensä teipillä tai sinetillä. Hiusnauhat ovat kuitenkin hyvin pitkäikäisiä ja todella hellävaraisia omille hiuksille.

Hiustenpidennysten ostaminen

Kun tiedät, millaisen kiinnityksen haluat, osta runsaasti lisähiuksia – mutta ei yli 200 grammaa, jotta päänahka ja omat hiukset eivät rasittuisi liikaa. Suoriin hiuksiin tarvitaan tietenkin suorat pidennykset, mutta kiharahiuksisen kannattaa kysyä kampaajan suosituksia. Paras vaihtoehto voi olla valita suorat hiukset, mitkä kampaaja kihartaa omien hiuksien kiharatekstuuriin sopiviksi. 

Jos haluat olkapäille ulottuvat hiukset, valitse 30 cm pitkät pidennykset; jos taas haluat hiusten ulottuvan keskiselkään, tilaa ainakin 45 cm pitkät pidennykset. Mikäli unelmoit häntäluuhun ulottuvista hiuksista, valitse 60 cm pituiset hiustenpidennykset. Aaltoilevahiuksisen tulisi lisätä näihin lukuihin ylimääräinen 5 cm, ja kiharahiuksisen ainakin 10 cm. Kannattaa ottaa huomioon, että myös oma pituus ja rakenne vaikuttavat siihen, mihin hiustenpidennykset ulottuvat – nämä ovat lähinnä suuntaa-antavia lukuja.