Kuten sanonta kuuluu, voit tehdä ensivaikutelman vain kerran. Kun kyse on ensimmäisistä treffeistä, haluat varmasti toimia oikealla tavalla. Luultavasti deittisivusto neuvoo samoin, panosta ensivaikutelmaan. 

Eihän ensivaikutelma jää pelkkään ulkonäköön, mutta sillä on keskeinen rooli siinä, miten muut meidät näkevät. Monesti asun valitseminen treffeille voi jännittää yhtä paljon kuin itse treffit. Mutta tietämällä miten pukeutua, voit kasvattaa mahdollisuuksiasi toisille treffeille, joten kannattaa panostaa tähän. 

On tehty jopa psykologisia tutkimuksia asiasta ja nyt selvitämme, miten pukeutua ja mikä muu on aivan yhtä tärkeää. Ja mitä ei pitäisi ensitreffeillä missään nimessä käyttää. Luonnollisesti paras asu riippuu siitä, mihin olette menossa ja mitä aiotte tehdä, mutta näiden vinkkien avulla olet askeleen päässä uusista treffeistä. 

Pukeudu itsevarmasti

Paras asu ensitreffeille on sellainen, joka saa sinut tuntemaan olosi varmaksi. Vaikka se kuulostaakin kliseeltä, tutkimuksetkin osoittavat, että kun näytät hyvältä, myös tunnet olosi hyväksi. On siis olemassa yhteys pukeutumisemme ja tunteidemme välillä.

Tutkijat ovat havainneet, että vaatteet voivat muuttaa niiden käyttäjän psykologista tilaa ja parantaa suorituskykyä. Yhtä testiryhmää pyydettiin pukeutumaan lääkärin valkoiseen takkiin ja toinen ryhmä käytti tavallisia vaatteita suorittaessaan huomioimiseen liittyviä tehtäviä. Ne, jotka käyttivät lääkärintakkia, suoriutuivat testeistä paremmin, tekivät vähemmän virheitä ja osoittivat parempaa keskittymiskykyä.  

Kun sovellat tätä testitulosta omaan pukeutumiseesi, voit mahdollisesti vaikuttaa sekä deittisi että omaan alitajuntaan. Symbolisesti menestykseen ja seksuaalisuuteen liittyvien asujen käyttäminen, kuten pikkumusta tai hyvin räätälöity puvuntakki, voi auttaa sinua tuntemaan olosi itsevarmemmaksi flirttaillessasi. 

Kun epäröit, pukeudu punaiseen tai mustaan

Väripsykologien mukaan parhaat värit ensitreffeillä ovat punainen ja musta. Kahden romanttisen värin käyttäminen, varsinkin jos olet nainen, voi saada sinut näyttämään houkuttelevammalta ja haluttavammalta treffeilläsi. Jos miehenä ojennat deitillesi punaisen ruusun tai naisena sujautat yllesi mustat pitsiset alusvaatteet, niin tämä pieni teko jo saa yhteyden syvemmäksi. 

Punainen väri saa miehet tuntemaan rakkautta naisia kohtaan. Eivätkä miehet ole edes tietoisia mistään värijutuista. Vielä kiehtovampi havainto on, että miehet ovat valmiita maksamaan enemmän treffeillä, mikäli nainen on pukeutunut punaiseen. 

Musta on kuitenkin suosituin väri ensitreffeillä sukupuolesta riippumatta. Sitä pidetään turvallisempana värivalintana kuin punaista ja se auttaa käyttäjäänsä näyttämään muodikkaalta ja houkuttelevammalta.

Vältä oranssia ja ruskeaa

Yhtä tärkeää on tietää, mihin EI pidä pukeutua ensitreffeillä. Parasta on välttää oranssia ja ruskeaa ensitreffeillä ja haastatteluissa. Oranssi ja ruskea yhdistetään harvemmin itseluottamukseen, älykkyyteen ja seksikkyyteen – ja nämähän ovat haluttuja piirteitä juuri ensitreffeillä. Eipä siis yllätä, että musta ja punainen yhdistetään eniten näihin positiivisiin piirteisiin. 

Miksi juuri nämä värit ovat epäsuosittuja? Oranssia käytetään kiinnittämään huomio. Sitä käytetään varoitusmerkeissä ja turvavarusteissa, joten siihen pukeutumalla viestität alitajuisesti olevasi pinnallinen, huomiota hakeva ja jopa ylimielinen. Ruskealla on päinvastainen merkitys ja sen liiallinen käyttö saa sinut näyttämään tylsältä ja liian vakavalta. Ruskeat asusteet ovat kuitenkin ok. 

Pukeudu mukavasti ja käytännöllisesti

Kehonkieli on toinen tärkeä osa hyvän ensivaikutelman antamisessa. Pienet vihjeet, kuten hienovarainen nojautuminen tai pitkittynyt katsekontakti, kertovat vetovoimastasi ilman, että sinun tarvitsee sanoa sanaakaan. Myös negatiivinen kehonkieli lähettää deitillesi sanattomia vihjeitä siitä ettet ole kiinnostunut. 

Älä siis ole suljettu kuin simpukka. Kädet ristissä, esineen puristaminen rintaa vasten tai käsien pitäminen taskuissa saa sinut näyttämään suljetulta ja tavoittamattomalta. 

Epämukavan asun käyttäminen on varma tapa kertoa signaalein että sinulla ei ole hauskaa. Ehkä pidätkin pitää käsiä ristissä pysyäksesi lämpimänä, koska et ottanut takkia. Tai pidät laukkua vatsasi päällä, koska mekkosi tuntuu liian kireältä, deittisi saattaa tulkita kehonkielesi tarkoittavan jotain muuta. 

Kun olet pukeutunut mukavasti, voit heittäytyä keskusteluun rennosti. Sen sijaan, että miettisit, kuinka kenkäsi hankaavat tai paitasi nousee jatkuvasti, voit keskittyä täysillä tutustumaan pöydän toisella puolella istuvaan henkilöön. 

Pitäydy klassisessa tyylissä

Treffeilla

Ensitreffeillä on syytä pysytellä yksinkertaisissa asuissa. Supertrendikkäät vaatteet voivat saada sinut näyttämään materialistiselta. Tavoitteena on, että treffiasusi näyttäisi kasuaalilta. 

Miehille voimme suositella perus t-paitaa farkkujen tai chinojen kanssa. Nahkainen vyö, tyylikkäät kengät ja kiva kello. Naisten valinta voi olla pieni musta mekko tai rento pusero sekä farkut naisellisilla asusteilla. Meikin on hyvä olla luonnollinen.

Ole oma itsesi

Viimeinen neuvomme ensitreffeille on yksinkertainen. Ole oma itsesi. Tärkein asia, jonka voit treffeillä tehdä, on näyttää ja käyttäytyä kuin aito itsesi. Pukeutumisesi voi olla iso osa sitä. 

Vaatteilla ei sinänsä ole merkitystä, mutta ne saavat uuden merkityksen kontekstissa. Asusi tulee kuvastaa henkilökohtaista tyyliäsi ja kertoa persoonastasi. Käytä jotain, joka saa sinut tuntemaan itsesi upeaksi, oli se sitten lempivärisi tai onnenkenkäsi.