Lomalle lähtö on aina mukava hetki. Monesti lomaa aletaan suunnitella ja odottaa jo hyvissä ajoin. Jotkut varaavat lomamatkan jo puoli vuotta ennen, kuin varsinainen lähdön hetki koittaa. Sinä aikana ehtii miettiä tarkasti, mitä kaikkea lomakohteessa oikein voi tehdä, ja mitä kaikkea kannattaa pakata mukaansa. Jotkut suunnittelevat tarkan päiväohjelman koko lomansa ajaksi – ja jotkut taas menevät päivä kerrallaan. Tekipä sitten kummin päin tahansa, on hyvä miettiä mitä kaikkea kannattaa pakata mukaan. Kukaan ei varmasti halua kantaa matkalaukussaan yhtään ylimääräistä tavaraa, varsinkin jos matkustaa kauas.

Jos olet lähdössä rantalomalle, jatka lukemista! Kerromme, mitä matkalle kannattaa pakata mukaan. On helppo ajatella, että pienet tavarat voi ostaa sitten paikan päältä, mutta tosiasiassa niiden löytäminen voi olla yllättävän hankalaa. Esimerkiksi kosmetiikka kannattaa pakata jo kotoa mukaan. Mikäli meinaat viettää vähän villimpiä iltoja, voi olla hyvä ottaa Durex-tuotteet jo kotoa mukaan. Näin seikkailusi ovat turvallisia ja nautinnollisia heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Mitä kaikkea mukaan rantalomalle?

Kuten jo edellä mainittiin, niin ainakin kosmetiikka kannattaa tuoda lomakohteeseen jo kotoa. Jos satut vieläpä olemaan allerginen joillekin kosmetiikassa käytettäville ainesosille, voi ulkomailla olla hankala löytää itselleen sopivaa kosmetiikkaa. Monissa pakkauksissa ei ole niin hyviä tuoteselosteita kuin Suomessa, eikä seloste ole välttämättä sellaisella kielellä, mitä osaat. 

Rantalomalle on hyvä ottaa mukaan myös aurinkovoidetta, aurinkolasit, pyyhe sekä uimapuku ja -lasit. Jos aiot tehdä retkiä matkakohteessasi, voi olla hyvä ottaa mukaan myös pieni reppu, mihin mahtuvat vesipullo ja eväät, kenties uikkarit ja vaihtovaatteetkin. Paikkaa myös jotain lukemista, juomapullo ja kuulokkeet. Näillä pärjää jo pitkään, eikä aika käy heti pitkäksi rannalla maatessasi. Vastamelukuulokkeiden avulla saat kunnon unet lentokoneessa ja meluisessakin paikassa. Jos aiot viettää lomalla vilkasta ilta- ja yöelämää, kannattaa ottaa mukaan Durex-kondomeita – näin et joudu pulaan ulkomaisten, väärän kokoisten tai heikkolaatuisten kumien kanssa.

Lomalla tarvitaan tietysti paljon muutakin kuin edellä mainittuja tavaroita. On hyvä ottaa mukaan monenlaista vaatetta, sillä sää voi vaihdella – ja pitäähän tietysti vaatteita muutenkin vaihtaa. Kun matkustaa rantalomalle, ei tarvitse mukaan niitä kaikista paksuimpia villapaitoja ja toppatakkeja, joten tilaa säästyy tuliaisille – tai useille kevyille vaatteille, kuten T-paidoille ja shortseille. Kerromme seuraavassa kappaleessa hieman tarkemmin rantalomalla tarvittavista vaatteista.

Hyviä vaatteita rantalomalle

https://www.youtube.com/watch?v=VEiCQ3WLMGo

Rantalomalle ei siis tarvita toppahousuja eikä muitakaan paksuja vaatteita. Lämpimässä kohteessa voi kuitenkin olla päivittäin aika kuuma, joten vaihtovaatetta kannattaa olla reilusti mukana (ellei pääse käyttämään pesulapalveluita). Joka päivälle on hyvä varata ainakin yhdet alusvaatteet ja vaihtopaita. Lomasi sujuu paljon mukavammissa merkeissä, kun sinun ei tarvitse olla hikisissä vaatteissa montaa päivää.

Alusvaatteiden ja paitojen lisäksi tarvitaan tietysti muutakin. Kannattaa ottaa mukaan ainakin parit shortsit, jotta voit vaihtaa likaiset tai päivän aikana hionneet puhtaisiin. Lisäksi kannattaa ottaa muutama pitkähihainen paita tai vaikka huppari, koska iltaisin lämpimissäkin kohteissa saattaa olla viileää. Vaaleilla ja pitkähihaisilla ja -lahkeisilla vaatteilla varaudut myös mahdollisiin malariasääskiin. 

On myös hyvä pakata mukaan jotain hieman hienompaa kuin pelkät rantavaatteet. Jos yövyt lomakohteessasi jossain hieman hienommassa hotellissa, saatetaan illalliselle vaatia siistimpää pukeutumista. Silloin on hyvä olla mukava aikakin farkut ja ehkä joku kauluspaita. Nainen voi laittaa päälleen mekon, housupuvun tai hameen.

Rantalomaa varten kannattaa varata mukaan muutamatkin kengät, jotta loma sujuu mahdollisimman mukavissa merkeissä. Mikään ei ole tuskallisempaa kuin todeta kesken loman, että kengät ovat hiertäneet jalat rakoille eikä kävelemisestä tule enää mitään. Ota siis mukaasi ainakin jotkut hyvät lenkkarit, joita voit pitää esimerkiksi kaupungilla tai rantakadulla kävellessäsi. Niiden lisäksi on hyvä pakata mukaan ainakin sandaalit tai muut kevyet kengät, joilla voit kävellä rannalla tai hotellin allasalueella. Jos matkalaukussasi on tilaa, voit ottaa lisäksi mukaasi jotkut hieman tyylikkäämmät kävelykengät. Näitä voi tarvita, jos käyt illalla syömässä jossain pihviravintolassa tai muussa hienommassa paikassa. Ei ole mukava mennä hiekkaisissa lenkkareissa sisään, jos kaikki muut ovat pukeutuneet tyylikkäästi.

Muista myös hattu, mikä suojaa sinua auringonpistokselta, ja sateenvarjo. Kun sateenvarjo on mukana, ei pitäisi sataa!